DansKunst
Mag ik deze dans van u?
DansKunst
Amsterdam-Zuid heeft SWITCH2MOVE ondersteund om voor u DansKunst te ontwikkelen. Dit programma is gemaakt om u -vanuit uw eigen stoel- te laten genieten van vrije, expressieve en creatieve beweging. Andrew Greenwood en Meta de Zeeuw begeleiden u op muziek, omringd door de prachtige schilderijen van het Rijksmuseum. Deze bijzondere combinatie van beweging, gevoel, ritme en de prachtige locatie maken dit een unieke ervaring die we graag met u willen delen. Verder vind u op deze pagina de video’s van het dansprogramma, maar ook de achtergrond en de wetenschappelijke uitleg van Professor Erik Scherder, hoogleraar neuropsychologie aan de Vrije Universiteit.
Mag ik deze dans van u?
Scroll omlaag of kies hieronder een aflevering:
Aflevering 1: Activatie
In deze aflevering staat Activatie – en het belang van Activatie centraal. Professor Erik Scherder en Andrew Greenwood bespreken hoe in dans intiatief genomen moet worden, door u uit te nodigen om met Andrew Greenwood en Meta mee te bewegen.
Mag ik deze dans van u?
Professor Erik Scherder & Andrew Greenwood
Spiegelneuronen
Professor Erik Scherder & Andrew Greenwood
Aflevering 2: Spiegelneuronen
In deze aflevering bespreken Professor Erik Scherder en Andrew Greenwood de spiegelneuronen. Meta de Zeeuw en Andrew Greenwood vragen u de bewegingen te spiegelen en op deze manier uw eigen associaties op te roepen.
Aflevering 3: Fijne motoriek
Professor Erik Scherder en Andrew Greenwood bespreken fijne motoriek en hoe dit kan helpen met het ondersteunen van andere lichaamsdelen.
Fijne motoriek
Professor Erik Scherder & Andrew Greenwood
Passieve beweging
Professor Erik Scherder & Andrew Greenwood
Aflevering 4: Passieve beweging
In deze aflevering bespreken Professor Erik Scherder en Andrew Greenwood hoe passieve bewegingen meegenomen kunnen worden in de wereld van de dans.
Aflevering 5: Dagelijkse beweging
Professor Erik Scherder en Andrew Greenwood bespreken het belang van dagelijkse bewegingen en hoe deze patronen gebruikt kunnen worden om de kwaliteit van de dagelijkse routines te verbeteren.