Andrew Greenwood

Andrew Greenwood

Oprichter SW!TCH2MOVE

Na een professionele danscarrière heeft Andrew Greenwood zich verder doorontwikkeld tot internationaal kunst- en bewegingsspecialist voor diverse grote gezelschappen. Naast het ontwikkelen van trainingsmethoden voor professionele dansers richtte hij zich ook op de gezondheid en welzijn van dansers.

Toen een goede vriend op 37-jarige leeftijd de diagnose Parkinson kreeg besloot Andrew zich meer te richten op het vormgeven van een methodiek gebaseerd op diverse beweegtechnieken die mensen met deze diagnose een verbeterde kwaliteit van leven geven.

Vanaf 2011 was hij verbonden aan Dance for Health waar hij samen met een team van kunstenaars en medici zijn methodiek verder heeft doorontwikkeld. In 2016 richtte hij de organisatie SWiTCH2MOVE (S2M) op om zijn werk, ook op internationaal niveau verder voort te zetten.

 

Frank Antonissen

Frank Antonissen

Onderzoeker

Frank Antonissen werkt sinds 2008 binnen de podiumkunsten als manueel en fysio -therapeut. Hij werkte ondermeer voor Holiday On Ice. Daarnaast specialiseerde hij zich in de behandeling en begeleiding van mensen met chronische aandoeningen zoals Parkinson, dementie, reuma en het chronisch vermoeidheidssyndroom. In 2015 behaalde hij de master titel binnen het biopsychosociale domein en opende een paramedisch centrum.

Sinds 2014 is hij als lector verbonden aan de Fontys Circusopleiding ACAPA en vanaf 2018 is hij ook lector aan de paramedische opleiding van Fontys Hogescholen en werkt sinds datzelfde jaar samen met Andrew Greenwood binnen S2M.

Naast het lectoraat schap is Frank betrokken bij diverse onderzoeken waaronder het onderzoek betreffende de effectiviteit van muziek en geluid op de kwaliteit van leven bij ouderen en mensen met dementie.

 

Nejc Sarabon

Nejc Sarabon

Onderzoeker / Ontwikkelaar

Nejc behaalde zijn diploma’s in fysiotherapie en sportpedagogie in Slovenië. Al snel volgde hij een doctorale studie aan de Universiteit van Ljubljana (2005).  Momenteel is Nejc hoogleraar, universitair docent en decaan van de faculteit gezondheidswetenschappen aan de Universiteit van Ljubljana. Zijn werk richt zich op motorische vaardigheden en neuromusculaire controle in sportprestaties en gezondheid, veranderingen met veroudering en de invloed van toenemende activiteiten bij ouderen.

Hij is nauw betrokken bij het brengen van wetenschappelijke vooruitgang in de samenleving en heeft momenteel 175 wetenschappelijke- en 400 vakpublicaties (mede)geschreven. Nejc is er trots op dat hij theorie en praktijk, onderzoek en ontwikkeling, preventie en opleiding, academici en ondernemerschap integreert om echte gezondheidseffecten voor de maatschappij in het algemeen te creëren. Hij heeft deel uitgemaakt van 30 door de overheid gefinancierde onderzoeks- en ontwikkelingsprogramma’s en -projecten, waarvan hij er 10 heeft geleid. Voor zijn uitmuntendheid in onderzoek en innovatie heeft Nejc gedurende zijn hele carrière vele nationale en internationale prijzen ontvangen.

 Voor S2M werkt Nejc mee aan het onderzoeken en het door ontwikkelen van het SIM programma. Alle technische toepassingen rondom het programma en het digitaliseren van het SIM programma worden onder zijn leiding gerealiseerd.

 

Sebastiaan Janus

Sebastiaan Janus

ICT Projectmanager

Sebastiaan Janus is inmiddels meer dan 20 jaar ICT’er en heeft in die rol voor meerdere kleine en grotere organisaties gewerkt. Inmiddels 5 jaar geleden is hij zijn eigen webhosting begonnen, en in de loop der jaren is dit uitgebreid met consultancy, marketing en advies. Hij heeft Andrew Greenwood leren kennen in in fase waarin Switch2move toe was aan een volgende stap en heeft hem geholpen met het bepalen van een strategie om zoveel mogelijk mensen wereldwijd te kunnen bereiken met al het goede wat Switch2move te bieden heeft.

Mijn moeder kreeg op relatief jonge leeftijd de diagnose Alzheimer, en had haar hele werkende leven met dementie gewerkt. De drie jaar die op de diagnose volgde bestonden uit intensieve mantelzorg en het proberen haar leven zoveel mogelijk dragelijk te maken. Na drie jaar was haar ziekte echter zo ver gevorderd dat euthanasie de enige weg was voor een waardig einde. Ik wou dat ik toen van het bestaan van Switch2move afwist, want ik weet zeker dat haar ziekteverloop een totaal ander pad had gekozen.’