Video’s

Het afgelopen jaar heeft SW!TCH2MOVE in opdracht verschillende video’s gemaakt. Deze willen wij graag met u delen via deze pagina. U vindt hier de video’s van DansKunst, opgenomen in het Rijksmuseum (met commentaar van hoogleraar Erik Scherder). Ook treft u hier de speciale live uitzending, opgenomen in museum De Pont, in samenwerking met het Brain Research Center. Als laatste vindt u hier de Corona Kerstspecial, opgenomen in het Nationaal Opera & Ballet, in de volksmond ook “De Stopera” genoemd. Wij wensen u veel plezier met het bekijken van de video’s!

Mag ik deze dans van u?

SW!TCH2MOVE Live

Corona Kerstspecial

Aflevering 1: Activatie

In deze aflevering staat Activatie – en het belang van Activatie centraal. Professor Erik Scherder en Andrew Greenwood bespreken hoe in dans intiatief genomen moet worden, door u uit te nodigen om met Andrew Greenwood en Meta mee te bewegen.

Mag ik deze dans van u?

Professor Erik Scherder & Andrew Greenwood

Spiegelneuronen

Professor Erik Scherder & Andrew Greenwood

Aflevering 2: Spiegelneuronen

In deze aflevering bespreken Professor Erik Scherder en Andrew Greenwood de spiegelneuronen. Meta de Zeeuw en Andrew Greenwood vragen u de bewegingen te spiegelen en op deze manier uw eigen associaties op te roepen.

Aflevering 3: Fijne motoriek

Professor Erik Scherder en Andrew Greenwood bespreken fijne motoriek en hoe dit kan helpen met het ondersteunen van andere lichaamsdelen.

Fijne motoriek

Professor Erik Scherder & Andrew Greenwood

Passieve beweging

Professor Erik Scherder & Andrew Greenwood

Aflevering 4: Passieve beweging

In deze aflevering bespreken Professor Erik Scherder en Andrew Greenwood hoe passieve bewegingen meegenomen kunnen worden in de wereld van de dans.

Aflevering 5: Dagelijkse beweging

Professor Erik Scherder en Andrew Greenwood bespreken het belang van dagelijkse bewegingen en hoe deze patronen gebruikt kunnen worden om de kwaliteit van de dagelijkse routines te verbeteren.

Dagelijkse beweging

Professor Erik Scherder & Andrew Greenwood